ZIMSKI PROGRAMI TEAM BUILDING TEAM SPIRIT PROGRAMI KOLEKTIM TIMSKE DELAVNICE PIKNIKI DOGODKI BREZ MEJA INCENTIVE POTOVANJA KONGRESI
 

 

Partnerji

Povezave

 

LIFE EVENTS

Lajf d.o.o.
Železniška ulica 5
4248 Lesce
04 20 14 875, 040 50 88 65
info@lifeevents.si

 

Team Building Trening - Trenta

Domov / Team Spirit programi / Zmajeva skrivnost

Zmajeva skrivnost

Motivacijski dogodek Zmajeva skrivnost se dogaja in zgodi v središču Ljubljane. To je skrivnostno, a obenem prijetno zapleteno urbano doživetje.


To je edinstven urbani dogodek v Ljubljani, ki temelji na legendi o pošasti Ljubljanskem Zmaju. Ekipe se na dogodku srečajo s dokaj zapletenim scenarijem, ki pa jih dobesedno sili v aktivno avanturo v mestem središču Ljubljane. Tako se urbana avantura prične pri Tromostovju in konča na Ljubljanskem gradu. Ekipe za uspeh koristijo različne vire informacij, ki jih srečujejo na poti; od vratarjev, prodajalcev, knjižničark, napisov na hišah, spomenikih, do branjevk na tržnici in mestnih restavracij ter so tako tudi primorani vzpostaviti komunikacijo s prebivalci Ljubljane.

Skratka, urbana avantura Zmajeva skrinost je zapleten skupek informacij, doživljanja prestolnice in zabavnega kramljanja z domačini in to za dosego cilja; razvozlati skrivnost legende, ki se iz točke do točke počasi sestavlja v celoto in jasni.

O legenda na kratko

Zgodba o Ljubljani in ljubljanskem zmaju se začne v bistvu z njegovo smrtjo. Ljubljano naj bi, kot govori legenda, ustanovil mitološki grški junak Jazon, ki je kralju Aitesu ukradel zlato runo, nato pa s tovariši Argonavti na ladji Argo pobegnil prek Črnega morja, Donave in Save vse do Ljubljanice. Ker je Ljubljanica postala preplitva, Argonavti niso mogli nadaljevati poti. Razstavili so ladjo, jo prenesli do Jadranskega morja, kjer so jo spet sestavili in se vrnili v Grčijo. Na poti k morju, ob izviru reke Ljubljanice, so se ustavili ob velikem jezeru in barju, kjer je živela pošast. Jazon se je spoprijel s pošastjo, jo premagal in ubil. Ta pošast naj bi bila Ljubljanski zmaj, ki od tistih časov domuje vrh grajskega stolpa in opazuje Ljubljano in Ljubljančane.

Zmaj še vedno gleda na Ljubljano z zanosom iz svojega prestola, grajskega razglednega stolpa, od koder ima razgled po skoraj celotni nekdanji Kranjski. Mesto je iz zaprl iz vzhodne in zahodne strani, vendar odprl iz južne, tako da sonce lahko brez težav greje življenje v mestu. Ustvaril je zelo pisano mesto, sivi beton razveseljuje zelena barva parkov, njegovim ulicam zadal razveseljujoč navdih mladosti, njenim prebivalcem pa do življenja prijazno mesto.

Zmajeva skrivnost je le ena od naših treh urbanih avantur, ki jih izvajamo na Bledu, v Piranu in v Ljubljani.

------------------------------------------------------------------------------------------

Lokacija: Ljubljana.

Termin: 365 dni na leto

Trajanje: 3-5 ur

Velikost skupine: 10 - 400 oseb

Svetujemo: Program je primeren za poslovne skupine, menedžment, za poslovne goste iz tujine, kongresne skupine in skupine turistov..

Pozitiven učinek: Medsebojne odnose v skupini, sodelovanje moštva, orientacija v urbanem okolju, iznajdljivost ekip, aktivno spoznanje z Ljubljano...

-----------------------------------------------------------------------------------------