ZIMSKI PROGRAMI TEAM BUILDING TEAM SPIRIT PROGRAMI KOLEKTIM TIMSKE DELAVNICE PIKNIKI DOGODKI BREZ MEJA INCENTIVE POTOVANJA KONGRESI
 

 

Partnerji

Povezave

 

LIFE EVENTS

Lajf d.o.o.
Železniška ulica 5
4248 Lesce
04 20 14 875, 040 50 88 65
info@lifeevents.si

 

Team Building Trening - Trenta

Domov / Team Building / Poslovno pleme

Poslovno pleme

Sedem izkustvenih nalog indijancev plemena Sioux za razvoj pravega poslovnega plemena. Team Building program za novo tisočletje.

Poslovno pleme je situacijski team building program s pravo indijansko tematiko in rekviziti. To je edinstven in učinkovit trening za razvoj človeškega potenciala, timskih kvalitet in proces s katerim vplivamo na motivacijo. Gre za izviren koncept, ki izvira iz življenja in tehnik preživetja indijancev. Doživljajski program nas »vrne« nazaj k naravi, poživi ekipo, ki se spopade s serijo izkustvenih nalog. Pravo poslovno pleme je moderen team building, poln strateških nalog, kjer koristimo plemenska znanja in modrost.

 

Izvor Poslovnega plemena

Moderno nomadstvo je vse, kjer se kot plemena selimo iz kraja v kraj zaradi poslovnih ciljev, zaslužka in preživetja. Danes je to značilno za zahodni svet. Pravo plemensko nomadstvo pa je bilo moč najti (še vedno) tam, kjer so se družine selile za boljšimi pogoji preživetja; v iskanju rodovitne zemlje in pašnikov. Plemena so pojem za slogo, medsebojno sodelovanje, zaupanje in preživetje v težkih pogojih. Program Pravo poslovno pleme črpa bogastvo prav iz izkušenj, znanja in tradicije indijanskih plemen ter nomadskega življenja. Vsak od nas ima v vsebi nekaj plemenskega in nomadskega.

Na terenu iz oči v oči

Program Poslovno pleme se odvije z dovoljenjem indijanskega poglavarja plemena Sioux, ki sprejme udeležence na svoj teritorij. Po začetni indijanski dobrodošlici in zvarku ter nagovoru poglavarja Sioux, se plemena podajo v naravo. Program je zasnovan na tekmovanju - spopadu plemen med seboj. Ekipe se podajo v preizkušnjo, ki jo sestavlja sedem izkustvenih naloga.

 

Naloge so natančno definirane in zahtevajo bojni načrt (strategijo) ter timsko sinergijo. Uspešno opravljene naloge se točkujejo s Skvoji in zmagovalno ekipo prepoznamo po največjem številu ljubkih Skvo. Hitrost za izvedbo nalog ni ključna, pomembno je, da plemena opravijo z nalogo pred časovno zaporo - pred sončnim zahodom. Na koncu sprejme poglavar plemena, z njimi pokadi pipu miru in prijateljstva ter zmagovalno pleme tudi nagradi. Plemena nadaljujejo s sproščenim druženjem in indijansko pojedino.

Poslovno pleme je timski trening, kjer razvijamo človeški potencial, na način, da se udeležence postavi na "rob" zmogljivosti.

 

Naloge plemena Sioux

Poslovno pleme sestavlja sedem izkustvenih nalog. Poligon je pripravljen v naravnem okolju z naravnimi elementi in indijanskimi rekviziti. Vsaka naloga je poseben preizkus za razvoj, obstoj in preživetje indijanskega plemena. Naloge so moštvene, plemena pa se preizkusijo v veščinah.

Kaj plemena razvijajo

Poslovno pleme je timski trening, kjer razvijamo človeške potenciale na način, da se udeležence postavi na rob zmogljivosti - ustvarjalno, kreativno, aktivno, - ter pri tem uporabimo indijanske veščine in  tehnike.

 

 

 

V procesu najdemo tudi odgovor na vprašanje; kaj nas dela posebne? S tem lažje prepoznamo odgovor na vsa ostala vprašanja v poslovnem procesu.

Zgodba o poslovnem plemenu (back stage)

Nekoč je živelo in še živi moderno pleme, ki si je zastavilo cilj, da obišče poglavarja plemena Sioux na severu celine. Z namenom, da s poglavarjevo pomočjo spoznajo skrivnostne metode, ki združijo pleme v eno veliko družino, ki "diha" za iste cilje. Poglavar je slovel po svoji gostoljubnosti in je izdal večino modrih nasvetov ter predlagal načine in tehnike za razvoj plemenskih kvalitet. Tako se je moderno pleme odločilo, da znanje posreduje širši javnosti. Razvili so indijanske rekvizite, kot so pravi tipi šotor, osrednji totem plemena, tomahawk, perjanice, lovilce sanj, pisana indijanska oblačila,...

 

 

 

Zasnovali so sedem preizkusov, ki so zaradi svoje kompleksnosti in zahtevnosti odlična metoda za razvoj poslovnega plemena. Navdušujočo metodo so prvič uporabili za pleme Canon Slovenija, v letu 2007. Do danes pa se je na različnih terenih zvrstilo že trideset plemen. Zgodba se nadaljuje, kajti zaradi razburkanih razmer na svetovnih trgih, so plemena primorana razvijat kvalitete in se prilagajati na nove tržne razmere.

Ostale plemenske aktivnosti

Plemenom so na voljo številne dodatne aktivnosti s katerimi popestrijo program v naravi. Na izbiro so kulinarična razvajanja, tematski program in celo nočitev v tipi šotoru.

 

* Samo v aprilu in maju 2012, ob izvedbi programa Poslovno pleme nomadska malica gratis!